26.07.2023 г., 6:24 ч.

Информация 

  Поезия » Свободен стих
206 0 0

Информация

 

Ин означава Вътре, формация - форма.

Значи вътрешна форма, реалност на съзнанието.

Всяка форма, картина, изречение са вътрешна сол-светлина или дори малко слънце.

Източник на радост - радостта се ражда от формите на знанието.

Знанието е начало и момент от нов строеж.

 

Информацията не е самоцел, и не е върховна ценност.

Тя е ценност само ако е камък от пътя на човека.

Култивиран, възпитан, умен камък, не пречи който.

Камък от страни на пътя, източник на енергия, елемент на строеж.

За информация не трябва да се ламти - сама тя идва, и тя е всичко.

 

Всичко е инфо-, гледаш, слушаш, ходиш, пипаш - навсякъде е тя.

Гледай обаче до нея какво има, с кой друг камък пасва си тя.

С кой - се разделя.

Красивият свят на душата, излезли от детството хората - рядко чуват ил усещат неговия дъх.

Има обаче песни, филми, книги, от които вее той.

 

Макаренко написал е "Педагогическа поема".

На Вапцаров стихотворенията.

"Един пробит долар", "Дънди крокодила".

Никос Казандзакис книгите - Зорбас Гръка.

 

На Италия екскурзията.

 

Планините Рила, Родопите, Стара планина, Кавказ.

Сапарева баня градчето, Самоков.

Москва, Воронеж, Киев, Харков, Белгород.

На Меняйлов филмчетата.

На Сергей Алексеев книгите.

 

На Мегре книгите.

На Лесничея есета, стихове.

 

Разходките, веществата, храненето, упражнения разни.

Примери са такива мои временни-откъслечни.

Където за душата храна и помощ има.

И за духа - пътеки върли, средно върли.

Слава на инфото!

 

А бог Велес що за бог е?

Славянски, син на Род и на Земун.

От мечката Голяма съзвездието.

Змей, мечка, вълк, куче - той е.

Тревите горчиви, бор, кедър, ясен, орех - пак той е - неговия дух.

А Лесничея къде е - той в делата свои е, в стиховете и в жизнените песни свои.

 

В амулетите, които прави.

Във студената вода, в разходките природни.

Радост носи Лесничея.

Инфо за душата, и за на духа изпитания - намеква леко.

 

На тези двама - слава, слава, слава.

Специални нови чувства носят те!

 

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??