28.09.2010 г., 14:21 ч.

Инструкция за достъп до недостъпното 

  Поезия » Любовна
1360 0 18

Не ми постилай,
мога и в тревата
под твоите прегръдки
да заспя.
Не ме завивай,
нека ми е хладно,
така по-дълго всъщност
ще горя.


Не ме изисквай, 
няма да съм твоя.
Не ме затваряй 
в четири стени.
Отдавна съм разбрала,
че покоят
разбива бавно,
тихичко руши.


Не ми купувай 
пръстени от злато,
не ми отива 
този скъп метал.
Не ми наливай 
вино в тънки чаши.
Трошат се лесно,
после ми е жал.


Не ми чертай 
кроежи и разкрои.
Не ща да знам 
какво ми предстои.
Рисувай ми в живота
с тънка четка
и бяло 
по платното остави.


Недей да ме издигаш 
нависоко.
Когато падна, 
много ще боли.
Не ме преследвай,
нито ме догонвай.
Със своите криле 
до мен лети.


Не ми поставяй граници
в небето.
Аз зная 
до къде да полетя.
Докато си ми вътре 
във сърцето,
единствено 
край тебе
ще кръжа.

© Джейд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??