Интернет
Какво е интернет, какво е "фейса"?
На информация източници са това.
Но какво във нас я иска тази инфо-.
Ако е просто любопитство - добре ли е това?
Въпроси много има тук.
Опасности ни дебнат тук също както и в живота.
Старите жени ловци на погледи са мъжки млади .
Устройват те "засади" по кафета, сладкарници, автобуси и площади.
И мъжете затова по пейките седят.
Да, може не лошо е това.
Но лошо - от момент един нататък.
"Оръжие" във сила влиза.
И тогава може да стане осъдително.
Седиш и чакаш автобуса.
Ястребица-жена стара-грозна щом в главата си те вземе и държи -
Инвазия, нахлуване ти имаш.
Край на твоя мир-покой.
Нужни са маневри - налага се да бягаш.
Да се пазиш, тя обаче вярва - ти не знаеш.
А правилото тук какво е.
Това, което знаеш-можеш ти - и другите го могат.
Даже по-добре от тебе.
И изводът какъв е - скромен, скромна ти бъди.
Иначе - беда навличаш си.
Недоволството на другаря съгражданин- съселянин твой - удар е по теб.
Питаш се ти после - защо съм зле?
Хората, пространството не доволни са от тебе!
И сега - за виртуалното пространство.
И там е логика - подобна.
За неща вредни любопитстваш - вреда получаваш.
И тук агресия ще видиш.
Снима тя, жена красива "нежна" и "невинна" църква една всеки ден - на "стената" слага-слага.
Куршум е това - стреля с вярата си своя в иновереца заблуден.
Или пише на стената "мъдрост".
Но мъдростта тази цел има: да уязви нечие сърце поганно.
Бойно поле е улицата тази - интернет и фейса.
Щом човек слага едно и също нещо на стената фейсова - стрелба е това сигурна.
Това е вече непочтено, и не само.
А престъпление е прикрито.
Да смята човек, че братята негови по ум и дух не го "четат" и виждат е наивно и неверно.
Засади много има подобни във фейса интернетен.
Борби - войни тайни шестват.
А спасението какво е - гледай това само, интересува те което.
От-следвай незабавно щом установиш вредител-враг подобен.
Той "стреля" - не стреляй най-добре и ти.
Надъхан е, навит е здраво тоз враг прикрит и благовиден .
Що "църкви" прекрасни - манастири слага.
Да каже иска: "къде е моя Бог, пък къде е твоя".
Не само се хвали - да наложи иска - бога свой.
Това е засада и стрелба.
Отстрани го тоз вредител незабавно!
И така - мярка друга - обща - предлагам по-нататък.
Часа два поне във седмицата имай - не вземай телефона интернетен на твоята разходката.
Изкарай времето това свободно.
От наркотика "интернет".
На реалната само, улица земна - бъди.
Да видиш, че хората "прости", "муладхарни" живеят по-щастливо.
Без суетата интернетна.
Интернетът доброволно е отдаване на енергия психична.
Дежурство-пост-патрул доброволен и безплатен.
Служене на чужди сили - често.
Малко дава много взема.
А има интернет жив такъв!
Общувай и обичай хората на твоя път - полезни.
Души заминали и богове - прославяй неотклонно.
Увеличавай, но не намалявай енергията на душата своя.
Слава на Велес - и на човека, пишещ тук.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени