30.04.2024 г., 19:47 ч.

Ириси 

  Поезия
57 0 0

С изящна нежност разцъфтяха

в преливащ теменужно-син нюанс.

През щрихи пясъчни преляха

във аромат с докосващ блян.

 

Родени от мечти красиви

през дъжд и луди ветрове.

Тук нежни ириси- любими,

цъфтят в омая... с часове.

 

Чаровни в своите одежди

с дежурни пики, часови.

Разлистват пролетни надежди

и сякаш... ставаме добри.

 

И тайнствени, дори магични

докосват ни с лиричен тон.

Със ирисови погледи, обични,

спасен светът звучи на този фон.

 

Навеждам се да ги погаля

и вдъхна свежа чистота.

Притварям клепките и моля:

"Да бъде още красота!"

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??