ИСКАМ
Копнея да усещам радостта
от малкото, човешкото и святото,
да съм дори по-ниска от трева
и да не търся блясъка на златото!
На утрото да имам светлината
загнездила се в моята душа,
на всеки изгрев да обичам тишината
и всеки залез да е сбъдната мечта!
Да не познавам гняв и злоба
и хляб да дам на всеки сиромах,
как искам с добрината си да мога
да вдъхна вяра на скования от страх!
© Руми Всички права запазени