31.10.2009 г., 20:11 ч.

Искам... 

  Поезия
515 0 3

                                                                                                         ... жизнь дана одна...

 

 

... да бъда

тревата

по пладне

когато косачите

сбират сеното

и сън да съм

люляков

в есенен вятър

когато листата

напускат

дървото...

 

и птица да бъда

когато съм

празна

беззвучно да диря

по пътища брод...

 

зората да бъда

когато е

залез

и тихо да будя

звезди посред нощ...

 

… 

и живи да бъдат

ръцете ми – силни

да меся от хляба

дарил те с храна...

 

да бъда посока

за всеки показал

с очите си

път към

дома...

 

и нощем…

 

когато

в морето

се вплитам

преляла

в скалите

в безбрежна

вълна…

 

да бъда посока

заглъхнала с утрото

 

в птици

 

познали

деня…

 

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??