26.11.2009 г., 18:58 ч.

Искам да нарисувам... I част 

  Поезия » Философска
1076 0 2

Искам да нарисувам

3000 птици, разпънати на фона на морето.

Идеи, родени от портретите на Ван Гог.

Идеи, родени от пиесите на Молиер.

Идеи, които обикалят Земята с 146 000 км/сек.

Влизането на Христос през Триумфалната арка

в Париж през 1968 година.

Как премиерът произнася слово пред арабските

посланици в дома си.

Искам да нарисувам

30 голи торса на Венера Милоска

(и всичките рисувани с графит).

Срутването на Берлинската стена.

Картина, голяма колкото Парламента, с жълти

трамваи и розови пътници.

Коледни играчки и смугли момичета, които ги

раздават на сираците.

Искам да нарисувам

Изгонването на цялото царско семейство.

Как Щурците пишат новия национален химн.

Огромна картина, която обединява багрите

на Републиката.

Как Вежди Рашидов става министър на

културата.

 

 

Сиропиталище - широко 12 метра, опряло снага

в небе от сини теменужки.

Искам да нарисувам

ОБИЧАМ ТЕ на собствената си ръка.

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??