11.11.2017 г., 11:23 ч.

Искам да съм 

  Поезия » Гражданска
307 1 1

Искам да съм

 

Аз искам да съм европеец.

Не искам да съм ксенофоб,

еснаф да съм и черногледец,

да търся с пушката си лов!

 

Да чувствам всички хора братя,

родени в моята страна,

да ги приемам и изпратя,

и братски да ги понеса!

 

Но гледайки какво ми правят,

как искат да ме надхитрят,

капаните си как поставят

и искат да ме уязвят!

 

Аз с залъка си да ги храня,

освен туй те да ме крадат,

не искам всичко туй да стане

и свои да ме предадат!

 

Говори ме за хуманизъм

 а и за хорските права...

В игра такава  аз не влизам!

Ще спра и моите деца!

 

Не може да си безполезен,

да си опитваш до крадеш

и от закона да си лезен,

и на готово да ядеш!

  04.11.2017г.София

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??