6.08.2006 г., 13:39 ч.

Искам да те имам целия 

  Поезия
3482 0 5

Искам да те имам целия

да си мой

всички двадесет и четири часа

в твоето денонощие;

аз да срещам първия ти поглед

сутринта.

Мен да парят със възторг и страх

мислите, пред друга неизречени

да въставам срещу твоята упоритост

и след борба да се предам

на победителя.

Искам да те имам целия

все едно

дали си винаги със мене,

все едно

дали се срещаме набързо,в кратък миг (като облаци в безкрайното небе, от чийто срещане светкавица се ражда)

все едно

стига, като се погледнем

да се видим чак до дън-душа

и когато сме така далече,

че съм цялата тъга и пустота

да те нося в себе си

като сърце туптяло

и да знам, че си изпълнен с мен

като слънце;

и когато ме целунеш

с устни сухи и горещи

да се завърти вселената

и да изгоря на пепел…

Много ли ти искам?

- По- малко не мога.

Това стихотворение е на баба ми Мария. Тя много обича да пише и затова искам да споделя нейните творения с посетителите на сайта.

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За всички,които познават творчеството на Станка Пенчева,знаят добре,че това е нейно стихотворение!Мисля,че баба ти само харесва нейните стихове и затова си го е записала
  • много нежно стихче
  • сега вече надявам се да ти хареса напълно ))) 6те предам за поздравите към баба ми.
  • Много е хубаво!Кажи на баба си, че шестицата е от мен!
  • Много ми хареса!
    Само, че,ако може да е след борба, а не след бой!
Предложения
: ??:??