18.08.2007 г., 21:54 ч.

Искам дъжд 

  Поезия
858 0 22
Искам дъжд. Да ме сгрее със капчици близост.
Топъл дъжд, от прегръдка на облак със облак.
Кротък дъжд, от брътвежа му тих да подгизна.
Летен дъжд, от морето приятелски повик.

После - вятър. Дъжда да избърше с целувки.
Топъл вятър, със устни от залезна нежност.
Лек и благ, със коси от безпръстни милувки.
Летен вятър, със пясъчен дъх на безбрежност.

После - нощ. Да налее съня във очите.
Топла нощ, неизстинала сянка на огън.
Нежна нощ, неприспала гласа на щурците.
Лятна нощ, неприбрала сеното на спомена.

После - утро. Да плисне вода във лицето.
Младо утро, да стегне отпуснати жили.
Свежо утро, да близне с усмивка сърцето.
Живо утро, да звънне от прилив на сили!

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??