Искам Обич
Знам ,че не ме искаш...
Знам ,че си зает..
И ме забравяш всеки път..,след като се прибереш.
Но докато си с мен мисли за мен.. като дете.
Виж очите ми как парят
Дланите –горят.
И тръпнеща във очакване да те зърна
Гледам пак часа.
Като детето неуморно ,
Търсещо своя извор на живот,
Аз търся погледа ти,
а сълзите не спират да текът..
ОБИЧАЙ МЕ! Поне за ден..,като малко бебе изпълнено с мечти..
И гледащо в очите ти......
Глези ме като ТВОЕТО дете,
за да вляза по бързо в твоето сърце.
Виж ме като птица,
С пъстрички крила
Нежна и красива,но изпълнена с тъга..
Аз съм като малко птиче,
Чакащо трохичките на твоята любов
От вятъра разпиляни , и в моето сърце събрани,
Като златен прашец, събиран в малка чашка синчец.
Сега съм твоя сянка.
Дух без име,чувства ,сетива
За теб съм просто Мит ,
Изписан с красиви букви, но безверни слова.
Но аз съм човек и искам да съм нещо в този свят .
Имам право на това!
И нека за последно днес да бъда посто Твоето момиче,
Без уговорки за ноща.
Обичам те! Ти вече си в сърцето ми.
И не мога да спра да мисля за това, а ти вече си тръгваш..
И пада пак ноща, изпълнена със самота и мн тишина.
Затовна те моля Чуй ме!
Ако не можеш да ме видиш –Чуй Ме!
Чуй гласа ми в твоята душа..
Аз ще ти шепна нежни думи,
И ще ти покажа любовта!
Чуй ме като шепот, ехо на недстигнат бряг.
Нека само днес да бъда твоя
Бисер Безценен...
И утре не ще се върна пак.
© Ивка Дикова Всички права запазени