22.11.2009 г., 17:59 ч.

Искаш ли 

  Поезия
587 0 3

                                                на Румяна


Искаш ли да погледаме звездите, преди да заспим,
да ги изпием със поглед, да ги целунем с душа,
да помълчим в тишината на тъмното,
преплитайки мисли във звездна река?

Искаш ли да си припомним за мигове,
донесли ни радост, но и малко тъга,
да помълчим споделено и с приятелство
скрито в ръка?

Искаш ли да чуеш цитати от песен,
която ме пази да бъда добра,
а в житейските бури понякога
ми помага да вдигна отново глава?

Искаш ли да си поговорим за любовта,
онази - безкрайната, дивата, страстната обич,
която ни движи в света
и ни събужда във утрото вече много лета?

Искаш ли да останем така - под звездите
на терасата ти, във градината аз,
само вятърът знае, че двете
си говорим тъй често без глас.

Искаш ли...

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Посветено е на най-добрата ми приятелка, която винаги в трудни моменти е до мен, макар ежедневието ни да е далеч една от друга!
    Радвам се, че ви е харесало!~
  • Много е хубаво.
    Истинските приятели си говорят без глас.
  • То така...кой не би искал?
    Поздравления - хареса ми много!
Предложения
: ??:??