20.09.2013 г., 19:48 ч.

Искра - "Хроники на мълчанието" 

  Поезия » Оди и поеми
525 0 2

Лутах се безцелно в тъмнината 
във оковите на самота 
и отчаяно ридаех плачех 
търсейки те - 
моя мъничка звезда 

Беше нощ, 
спотайваха се сенки тихо в мрака 
обляни от студена светлина 
и вятърът жестоко стенеше в гората 
с една ефирна пустота 

И махалото на времето отмерва 
с тежък и настойчив звън 
една искрица блесва във небето 
ЗВЕЗДАТА! - 
но илюзия или сън... 

А тя е толкова далече 
там в безкрайното море 
и вярвам аз че част от нея е във тебе - мое малко сърчице

Но на дали ще свети дълго 
със тази нежна светлина 
а махалото на времето отмерва тежко 
времето на самота 

И пак се блъскам в празнотата 
с тез окови на тъга 
и се мъча да достигна до искрата 
- ти оставаш в мен... 
моя мъничка звезда!

© Георги Чакъров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??