20.01.2024 г., 17:51 ч.

Искри в небето 

  Поезия
191 6 4

На скреж ухае вън нощта.

Рисувала е ледени дантели,

Камина с огън, топлина.

Искри в небето полетели.

 

Отмествам кичура коса.

Целувам устните ти нежно.

Във мрака чувам песента 

и всичко е красиво снежно.

 

Един шансон за любовта.

Докосване и танцът на телата.

Искрящо вино и страстта.

Игра на пламъците в тъмнината.

 

И сякаш звездното небе

разтворило се тайнството очаква,

да приюти туптящото сърце

с магията на чувствата да властва.

 

На скреж ухае вън нощта.

Искри в небето полетели...

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??