17.09.2007 г., 0:47 ч.

Искрящо 

  Поезия
689 0 8
 

14. 04. 2007 г.

 

Искри светът около мен

и се усмихва слънчевият ден,

от пролетното тяло на града

извира музика и красота.


И малко птиче в моята картина

влетя и му хареса в нея.

Поспря се, за да си почине

и после обеща да ми попее.


Наежи се! Зае сериозна поза,

като маестро пред оркестър

и даже каза, че ще се ядоса,

ако слушателя не му хареса.


Аз придобих най-строго изражение

в това сериозно положение...

а вътре в мен клокочеше смеха,

като голяма бягаща вълна...


Хей, пиленце, не се сърди, попей

и заедно със мен се смей,

а после отлети при друг слушател

и подари му радост. Той ни е приятел!

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??