4.12.2013 г., 14:11 ч.

Истина 

  Поезия » Любовна
491 0 1

Косите не са побелели,

Но сърцето паяжина хваща.

Чувствата не са избледнели,

Но песента вече не е “наш'та”.

 

Думите отново се изричат,

Но смисълът същият не е.

Хората уж докрай обичат,

Само дето не един човек.

 

Младостта все още е пред мен,

Но какво да правя с нея?

Как да чакам следващия ден,

Щом бездушно днес живея.

 

Болката превръща се във чаша,

Самотата ми дими като цигара.

От тази “малката” ужасна каша

Е меланхоличната умора.

 

Кимването към въпроса стар

“Как си? Как я караш днес?”,

Хич не прави те другар,

А те праща още по-далеч!

 

И щом ги пиша тези редове,

Знай, че моля се докрай!

Между тях сега да прочетеш,

“Липсваш ми, макар да сложи край!”

© Иво Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това прекрасно произведение идва директно от СЪРЦЕТО ТИ!!!Вижда се!!Така красиво и истинско си го написал!!!
    БРАВО НА ТЕБ!!!!!Докосна ме истински!!!!!!!!Думите, които си използвал, смисълът-ВСИЧКО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО!!!!!МНОГО СИ ТАЛАНТЛИВ!!!!!И ЧУВСТВАШ ТАКА КРАСИВО И СИЛНО!!!!!
    МОИТЕ БЕЗКРАЙНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ И УВАЖЕНИЯ!!
    И ТИ ПОЖЕЛАВАМ ЛЮБОВ!!!!!!!!!!!!!!БРАВО НА ТЕБ!!!!!!!!!!!!
Предложения
: ??:??