22.11.2011 г., 23:05 ч.

Истина 

  Поезия » Друга
900 0 5

За какво живееш?
За пари, богатства, слава и предмети?
За да трупаш и да бъдеш сам, 
необичан и нещастен в скъпите си дрехи.

За какво сърцето ти ще бие,

щом любов не ще получиш?
Алчността доброто в тебе ще убие, 

какво е щастие не ще научиш!

За кого ще дишаш, ще се смееш,
и кой ще вижда в тебе добротата?
За кого лицето ти ще грее като слънце
и кой ще трие от лицето ти тъгата
?


Нима страхуваш се за любовта сърцето да отвориш?

Нима ранявано е и преди?
На мястото му зее страшна яма 

и черни били са миналите дни. 


Ала виждам късче истина 
в дълбините на това сърце.
Сред страдания, сълзи и мъки 
не успяло пътя си да избере.


Мисля, че се нуждае от редактиране. Ако някой има идеи и мнения, моля споделете с мен :) 

© Теодора Кехайова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??