В свят на принадлежности
и хора с емблеми -
каква неизбежност е
да рухват системи!
При горки учения
и авторитети
с болно отношение
живеем в несрета!
А ценности сетивни
и идеи шумни
не са база градивна
за дела разумни.
* * *
Нов живот за да строи
човек с ум и ръце -
трябва обич да струи
от огнено сърце!...
© Айдън Софуев Всички права запазени