14.02.2018 г., 1:05 ч.

Истина 

  Поезия » Гражданска
667 1 0

ИСТИНА

Да кажем ли истината в няколко реда?
Да бъдем ли ние, макар и в сянка бледа?

Не искам от никого одобрение
Освен ако не си с чисто намерение
За да видиш таланта
Трябва ти зрение
Черпиш ли се от чуждото
Вдъхновение?
Ласкае ли те тяхното мнение?
Недей, ще получиш сътресение!
За живота суров
трябва търпение!

За да успееш
Трябва да си железен
Не да си хлапак разглезен
Всеки с теб ще е любезен
когато им бъдеш полезен
В новия свят използвачите много
Не се замисляй, отсявай ги строго
Ти си човек, не кученце послушно
Тегли им майна, поздрави ги радушно
Повярвай, послушай ме брат
Не си роден да бъдеш на повикване
абонат!
Бъди хуманен аристократ
Но на неблагодарните
Изпразни един автомат

С голяма амбиция
Предавам тази традиция...!


P.s.
Животът е рима неповторима
Дори когато е люта зима
Изримувай я цялата
За да я мислиш зрялата

© Иво Арнаудов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??