28.07.2024 г., 17:07 ч.

Истина за истината 

  Поезия » Философска, Гражданска
412 9 22

Непреходна е правдата божествена

и прелестна е светостта на истината. 

На горската поляна край поточето,

в приветлива къщурка снежнобяла

живее бедно, скромно и почтено

едничка истина от болки помъдряла.

Красива истина ли? - людете шушукат.

Лъжата вижте, туй е красотата!

Натруфена с дантели от интриги,

а правдата - безлична в самотата.

Във времена суетни днес живеем,

ласкателства, помпозност са на мода.

Да хвалиш истината - старомодно,

сменена е човешката порода.

...

А горската полянка още пази

на истината къщата уютна,

в която скромна, истинска, онази -

притихнала красиво в дните смутни -

ще възцари човешката природа,

защото е божествено творение.

Ще пеят ангели красива ода

за истинното праведно знамение.

© Златка Чардакова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Красотата истина е и истината красота е »

1 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??