8.01.2013 г., 13:02 ч.

Истината за луната 

  Поезия » Философска
514 0 5

Какво за нас си ти, Луна?

Едно кандило светлина

и нощен образ на жена.

 

Под теб кълнем се във любов

и ти си нашият покров.

От теб тече любовен зов.

 

Но ние знаем не от днес:

не заслужаваш тази чест.

Че ти - измамнице Луна,

ни светиш с чужда светлина.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??