Разбрах какво е самотата,
когато за първи път се разхождах
(час или два след полунощ)
в болничен коридор.
Тогава (на 16 ли бях, или на 17,
кой го помни на…)
ми проблесна още нещо:
важно е не копието,
а причината,
която те кара да го забиеш
или да го приемеш в гръдта си.
Важно е не виното,
а което те води
да посегнеш към него.
И истинската самота
е да нямаш какво да кажеш –
а да искаш да чуеш.
© Александър Белчев Всички права запазени
ГОЛЯМ СИ!
Много точно - на 17-и септември навършвам 57... - с тази истина се шегувам в момента, инак - благодаря и на теб, и на всички, за милото отношение. Весели празници!