6.11.2008 г., 9:02 ч.

Истинско 

  Поезия » Философска
556 0 16
Китарно старо, не секнало благородно
и в такт ме заливаш, и полюляваш
като в люлка гальовна, и с тежест сродна,
в мъглата си опалова пак ме спасяваш.
И давиш ми гласа в прежна мелодия,
разбиваш ритми с мъгливия си трясък,
като в собствен двор си гостенка,
опално ме забулваш с моя крясък
безцветен, както всичко истинско,
докосвано с китарно искани струни,
както ден и нощ, потъвали слисани,
политнали непокорни, изгубени...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??