19.01.2010 г., 11:01 ч.

Историята на вечно усмихнатия клоун 

  Поезия » Друга
1042 0 3

Историята на вечно усмихнатия клоун

Представете си голяма палатка,
дом на много хора,
дворец на незнайна загадка,
милион чудеса, сандък на Пандора!

Убежище на много творци,
любимото място на всички деца,
събира актьори, клоуни, певци
и дарява усмивки, на тъжни лица!

Да! Това е циркът!
Мястото на радости и смях!
Но знам ли? Може и да бъркат!

Ето кратка история,
където клоунът е героят...

Време за вечерно представление!
Костюми, гримове, вълнение...

Самотен в ъгъла стои героя,
рисува на лицето си дежурната усмивка,
преглъща дълбоко болката своя,
чува как тълпата вика и го иска!

Излиза и публиката полудява!
Смее се, радва, всичко кънти!
Клоунът на всички усмивка подарява,
докато в гърдите сърцето му едва тупти!

Така цветен и красив е с тази маска,
а да знаеха хората,
че тя на самотата e окраска!

Клоунът се покланя,
представлението приключва!
Той отива в свойта стая
и там тъгата го заключва!

 

© Черната Далия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??