5.04.2020 г., 20:13 ч.

Историята си мълчи 

  Поезия » Философска
414 1 5

Дошло е странно, смутно време,
в небето лешояд кръжи...
И празнодуми стари теми,
не вярват в своите лъжи.
Завръщаме се, към Твореца
и черен грешник е лъжеца,
в душите който влива страх,
от кремък ли му е сърцето?
Лъстиво, дяволско лицето...
Девети кръг за този грях...

 

Каква е земната награда?
Два сребърника? Мил живот?
Или страхливата отрада,
на преживял клането скот?
От дън душа съм погнусена!
Трева - безвреме покосена,
е целият човешки род.
Да може демонът безлики,
победоносно да извика:
"Горчиво семе дава плод!"

 

И в дни на горест и тревога,
обръщаме към Теб очи!
В небето, или в нас е Богът?
Историята си мълчи...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??