- Аз вече не съм глупака,
който се губи в измами.
Едва ли ще ме познаеш,
същият като баща ми.
- Днес се попитах, защо ли,
казват, че ме обичат.
Какво ще поискат от мене
и на какво ме обричат.
- Ти, дали, тук ще наминеш,
та да се видим? Едва ли...
- Не чакай. Мене отдавна,
ветровете са ме отвели.
- А, знаеш, онези орехи...
от старата ни градина...
- Да, бе и аз ги сънувах,
клони допрели двамина.
- А, ти там, как презимува?
- Тук, зимата беше лека.
- ...и все така ли флиртуваш...
- В главата ти все ли са тия?
Не се променя човекът.
- Нали бях луда гидия...
...мени се, но не е дреха.
© Виолета Томова Всички права запазени