24.03.2020 г., 16:43 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Втора 

  Поезия » Хумористична
466 0 0

Вкусна гозба мама сътвори,
после - леко проветри.
"Не, че ще излезе благовона,
а просто глътка въздух"-каза тя,
и продължи на същата вълна:
" Писна ми от тая шантава корона!
С маските до магазина - стана мода"...
Защо говори тия щуротии,
нещо си въобрази ли?!...
Ни корона на главата,
ни лице - намазано със мазилата...
Абе мамо, що така си дрънкаш,
к'во е станало та мрънкаш?
Аз, май, нещо не разбирам,
в извънредно положение съзирам
седмичната ситуация гореща,
вкъщи сме на телевизия и леща.
Всеки ден по новини
цифри някакви следи,
заповядва никой да не гъква,
а детето - то не млъква.
От тях не мога аз да си почина,
коридора за пореден път се мина
с дезинфектант и хоп -
тротинетката премина.
Бабата се изкекерчи,
детето се наперчи,
мама шашардиса,
тати се изнерви...
Еее, защо са вкъщи тия хора,
надуха ми главата, моля, моля...
Нямате ли вий училище и работа?!
Ще ме подлудите здравата...
Покой намирам само в банята,
където тъмно е, не чувам врявата.
Туй е мойто място да се крия,
от корони и семейната фурия.

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??