24.09.2007 г., 10:48 ч.

Из Хроники на Прокълнатия град - Изрекох Тишина 1 

  Поезия
652 0 2

 

                         1

 

Последен спектакъл предстои...

дъжд от празнота...

срива се света...

 

... и после смях

Бог... мъртъв в прокълнатия Град...

... видях

 

Изрекох  Тишина...

деня пропада сред лъжи...

започна се Края...

 

... вика пробужда Живот...

поклон пред червена... вечна... нощ...

... днес да падна съм готов.

 

Желание душата разкъсва...

Наречи ме морал!!!

Хоризонта в копнеж се разпокъсва...

 

... с кръв градят се основи

стигащи дъно... по-черно от мрака

... няма за Сърцето закони.

 

Дом на ласки от болка...

Храм сред черни вълни...

Кръст, целунат от Теб...

 

... Разтварям вратата...

в града на сълзите пристъпвам...

... готов да изменя на Съдбата.

 

Последна усмивка...

лъчите зад мен са притихнали...

напред мръсна... тъмна тишина...

 

 

... Богът на безумието до мен върви,

вече няма връщане назад...

... днес ще накарам града да прокърви.

 

...

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??