25.09.2024 г., 7:12 ч.

Избирателно - активно 

  Поезия
33 0 1



Всичко е заложено на карта.
Евродепутат ни е Хазарта.
Луна в изборите не успя,
но на хоризонта лорд изгря.

Бил е ватман, стана лорд и ето
иска депутат да е момчето.
Някой мисли, че не е момче...
Все едно какъв е. Ще краде.

Има още много елементи
и за депутати, президенти...
Дълга ни е звездната следа -
Фики, Фънки, Софка, Сто кила...

В утвърдена изборна държава
всеки да е в парламента заслужава.
А звезди се раждат всеки ден.
Звезден парламент да изберем!

Господи, страхувай се и Ти!
Да не би, звезда да те смени...
Кучетата вият в изнемога.
Готвят ли се избори на Бога?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??