30.04.2021 г., 12:34 ч.

Избор 

  Поезия
261 0 2

Гласът на Истината бе отхвърлен,

безжалостно предаден на скръбта.

Бичуван, подиграван и захвърлен,

запратен в долината на смъртта.

 

Народът полудял избра Варава,

виновния „дари“ със свобода.

Невинният предаде на забрава,

пи мъртва вместо изворна вода.

 

Тълпата заразена си избра злодея,

Синът на Бог на кръста прикова.

За миг изглежда злото ще владее

„нощта ще тържествува над деня“.

 

Гласът на Истината побеждава

противоречия, неправда, тъмнина.

Вестта на Словото освобождава

над видимия плен изгрява светлина.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??