Навярно избор имал си
единствено в утробата.
Ултиматум е животът.
В студения ръкав на бъдещето
зъзнеш.
Непремислил хиляди
възможности-илюзии.
Бозоните на времето
са аргонавти
отплаващи
към Руното на Вечността.
По водопадите тела на риби
пак се мятат
срещу течението
на буйните реки...
В крайбрежията остаряваш.
В тръстиките на миналото
прашно.
В злокобния папур
на спомените...
Какво е тайното значение
на думичката "залез".
След него изгрев
се оказва
мракът.
© Младен Мисана Всички права запазени