26.07.2009 г., 14:52 ч.

Избор 

  Поезия » Любовна
899 0 9

 


Време беше теб да избера.
Време беше твоя ден
да люшна,
да изпия вечерта за миг,
утрото
с кафето да преглътна.
Не избрах наведени очи,
нито тясната халка – закона.

Твоят глас не вплита в мен тъга,
нито вярност от амвона.
Време беше да те избера,
да догоня себе си,
да се позная...
Отметни
подпалената ми глава
и не искай пепел
да оставя.

Утрото с кафето
ще преглътна,
с вик
до капка
ще изпия
Вечността.

Време беше своя сън
да люшна.

Време беше да те избера.

© Теменуга Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??