24.08.2011 г., 3:52 ч.

Избор 

  Поезия » Философска
631 0 1

Заглъхва плач,

отронва се сълза

и вятър в клоните играе.

Със жълти листи иде есента

и в призрачни мъгли присъства,

и си трае.

 

Дочувам стон,

въздишка хващам

и мантия на мисълта изплитам.

Неукротимо дива е властта

на обичта ми

и насърчително и плитко скрита.

 

Обидна дума,

гняв необуздан -

и непредвидена раздяла.

Протестът може да е срам,

прикритието - примирение,

страданието - вяра.

 

Заглъхва плач,

отронва се сълза,

долавям стонове, въздишки.

Неоправдано се пилее мисълта

по розовия залез -

и болка предизвиква, и тъга...

 

Но трябва ли със нея да привиквам?... 

© Павлина Райкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??