27.05.2024 г., 0:05 ч.

Избори 

  Поезия » Гражданска
144 3 8

Когато днес в България се пита,

кой, колко точно, от къде е крал...

Тогава  политическата свита,

издига клоун – не и тук  живял.

 

Та… С риск да се изложа ще заложа,

че в изборът си пак ще понесеш,

народе мой – шамари… Но, дай Боже –

това да те превърне в лъв… Не в леш.

 

Знай, всичко пошло като пясък си отива

и разпилява се о твоя дух – гранит…

Помни, че нищо, никак не е криво

в произходът и родния ни бит.

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??