25.06.2007 г., 2:06 ч.

Изборът е твой 

  Поезия
548 0 2

И ето, че дойде денят,
в който аз си тръгвам.
Ти плачеш за мен,
но вече твърде е късно.

Когато ти ме нарани,
за миг не поспря.
Когато ти наскърби ме,
аз плаках, плачи ти сега!

Щом другата пред мен избра,
върви при нея, щом е по-добра.
Щастие на тебе ти желая,
но недей я наранява, тъй както нарани моята душа!

Ще дойде ден и ти ще осъзнаеш,
че аз съм по-добра от другата, нали?
Но вече ще е твърде късно,
далеч и с друг ще бъда аз, далеч от мен ще бъдеш ти.

Накрая ще останеш сам,
тъй, както мене изостави.
Ще се почувстваш неразбран,
но всеки на този свят си плаща - кой каквото прави!

18.06.1999 г.

© Мариета Аргирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, Пинче права си. Всички плащаме един ден. Няма нищо безплатно на този свят. Никой не е "застрахован" от несполуки и неприятни събития. Но не трябва да се самозабравяме, защото никой не е вечен и трябва да живеем и да правим добро Тук и Сега, защото Утре може да ни няма!
  • да. Всички си плащаме.

    позрав!*
Предложения
: ??:??