28.09.2019 г., 13:39 ч.

Избрах да ти повярвам! 

  Поезия » Любовна
465 7 3

На теб избрах да ти повярвам. 

Защото в някой трябва или в нещо. 

Крилата ми тъй вярваха на вятъра, 

ала облаци от мъка го изместиха. 

И в някакви любовни промеждутъци, 

създали безлюбовна турболенция – 

Ти просто връхлетя да ми се случиш, 

без сложни уговорки и претенции... 

Но знай, че съм съставен от стихии, 

от бури и нестихващи пожари, 

(По китайски зодиак съм Змия.) 

В душата ми танцуват дяволи. 

От кал не ме е правил мене Господ. 

Със нежност и копнежи съм нареждан. 

От чисти небеса и Космос. 

От блян на птица за летене. 

От звезден прах и от Луни. 

От вълча вярност и търпение. 

От болка, горест и сълзи, 

от кръв и плът да бъда тленен. 

На теб избрах да ти повярвам! 

Аз, иначе неверния с лъжа орисан. 

Дали ще можеш да обичаш рана, 

тъй както твоите със страст обичам?... 

 

Стихопат.

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Спиращо дъха - отново...
  • "Ти просто връхлетя да ми се случиш,
    без сложни уговорки и претенции..."

    В такива случаи стихиите се сблъскват най-красиво...
  • Да! Много е силно!
Предложения
: ??:??