2.04.2008 г., 10:19 ч.

Издъхна ми писалката 

  Поезия
580 0 12

Издъхна ми писалката... от писане.

Ненужните въпроси хвърлих в кошчето.

Веднъж се случило и явно писано...

Съдбата е като ръждиво ножче.

 

Издъхна ми писалката... И още...

Душата ми пресъхна от обичане.

Като оазис си в студените си нощи

и като сянка, нямаща предричане.

 

Но дори и в дневниците пожълтели,

намирам те потънал във мълчание.

В очите ми до кърваво е... смелост,

разбила непонятно разстоянието.

 

Издъхна ми писалката от... писане.

Пречупиха се болно всички мостове.

Веднъж се случило и явно писано...

Останаха единствено въпросите.

© Сияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??