30.05.2018 г., 11:41 ч.

Изгонен от Висящите градини 

  Поезия
273 1 0

И ти ще се изплъзнеш!

Ще трещи след тебе ехото

в пастта господня!

Ще ми протягаш длани,

да спасиш във потни пръсти

късче плодородие!

Ще бъде само миг и две очи

ще се опитат да съборят рая 

на утвърден многогодишен труд;

да ме изкоренят, да ме подпалят,

да ме зашеметят във водовърт

след който аз, по чудо оцеляла,

да бъда пак сама и насред път

а ти – пореден посетител в рая ми.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??