18.06.2021 г., 8:11 ч.

Изход има, потърси го! 

  Поезия
520 2 5

Четох една история

за човек един

как попаднал в една ситуация,

търсил начин да излезе от нея.

Имал нужда от помощ човешка,

че двама по- леко

ще теглят колата тежка!

Ала отказал е той!

- Сал с чувства ще изляза

и ще бъда герой ,сиреч победител!

Но сърцето му казало,

чуй с ум напреде върви, чувствата са до време!

 

И борил се човекът сам,

чувства влагал и разум и плам,

мисци калявал, скали трошял.

С чувства облаци обгръщал,

ала вятъра ги отвял,

с разум стъпил тогаз и казал

- Аз ще забия кол на земята

и на тоз проблем жилото ще извадя!

 

Всъщност накрая и аз като него разбрах-

с помощ човешка,

с чувства взаимни,

със сърце и разум с любов пропити,

без "Азът",

с поглед към Тоз,

който с обич дарил ни е всичко това

като наш роден баща!

Проблемът ще бъде решен

ако в нозете на Бог го положим и благодарим!

 

 

Бог с един човек(Кристиан Ериксен) обърна погледа на милиони към себе си. Божият път е път за спасение!

© Румяна Щерева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??