5.08.2019 г., 0:07 ч.

Изкарано от раклата 

  Поезия » Любовна
1433 1 3

На Ели Георгиева-Билкарката, стих-портрет

 

За теб е ценна "даже и минутата",

Дори и днес "когато лудата ти възраст е далече"

скреж в къдриците черни се лута

и на вратата есента потропва вече...

"Дори, дори и днес, когато страстите тежат във думи

и се задъхваме като тичаме, събираме прах от небето.

Реших да премеря с човешки дъх престоя помежду ни...

да водя в теб момичето... в огледалото на сърцето."

Играеш на любов и още става

"под розовите пръски на деня"

Усмихнат аз, а ти си все такава,

тъй неприлично палава жена."

Боли ли ме, когато си отива от мен поредната красива жена.

Копнежът е по пътя ни копривата... Не се гасят с раздяла сетива...

"Чак днес ли" осъзнах, че сме различни

на улицата с мръсен тротоар?

"Нима наистина" си ме обичала?! Мълчание и пепел от пожар...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??