30.08.2016 г., 0:01 ч.  

Изключение 

  Поезия » Друга
499 0 7

Условия, с железни правила

размахват пръст, градят решетка.

Безценната ми свобода

живее, като птица, в клетка.

 

Изхранва се, предимно със зърна,

подхвърлени, условно, за да оцелее

навикналата ми с пространството душа.

Нахрани ли се- викне, та запее.

 

Да, птичите криле

усещат липсващата им умора.

Линеят, а небето ги зове,

но само песента лети извън затвора.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

* на Татяна Казакова

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??