26.04.2011 г., 22:57 ч.

Изкушение 

  Поезия » Любовна
575 0 0

Чух от някой, че си лесна,
трябваше да проверя.
Ала как тъй неусетно
аз се влюбих на мига.

Няма кой да ме попита
искам ли да бъда с теб.
Всичко хубаво отлита,
аз топя се като лед.

Цял живот съм се страхувал
да не стана нечий роб.
Ала любовта ловува
и животът е суров.

Нямам глас и нямам воля,
изпълнявам всичко тук.
Щом ми казват, ще се моля
и сърцето ми няма звук.

Идва ред и да обичам,
кой ми заповядва днес?
Вече на никой не приличам,
изгубих всяк’ъв интерес.

С вериги аз оставам,
окован от любовта.
Няма как да се надявам,
че ще зърна свобода.

© Димитър Дуров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??