31.10.2007 г., 17:10 ч.

Изкушение 

  Поезия » Философска
1059 0 8

       Изкушение

                                     Отче, който си на небесата! Да се свети

                                                                           твоето име!

                                                                                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- -

                                                                             и не въведи нас в изкушение

                                                                              но избави ни от лукавия...

                                                                                                                          Евангелие от Матея  6:13

Не дяволът събра ни с теб,

а Господ Бог при мене те изпрати,

за да направиш ти от този земен Ад,

Рай за тялото и за душата ми.

 

Той роза пурпурна ми подари,

но да я осезая, аз не смея,

тя е прекрасна, но с бодли,

осеяна е също тази фея.

 

Не дяволът, а Господ Бог,

въведе ни във изкушение,

защото всъщност този грях

е ключ към нашето спасение.

 

 

© Майк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??