Изкушение
Отче, който си на небесата! Да се свети
твоето име!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- -
и не въведи нас в изкушение
но избави ни от лукавия...
Евангелие от Матея 6:13
Не дяволът събра ни с теб,
а Господ Бог при мене те изпрати,
за да направиш ти от този земен Ад,
Рай за тялото и за душата ми.
Той роза пурпурна ми подари,
но да я осезая, аз не смея,
тя е прекрасна, но с бодли,
осеяна е също тази фея.
Не дяволът, а Господ Бог,
въведе ни във изкушение,
защото всъщност този грях
е ключ към нашето спасение.
© Майк All rights reserved.