12.10.2008 г., 16:56 ч.

Изкушение 

  Поезия
522 0 0
 

Изкушение пронизващо плътта,

удоволствие галещо всички сетива.

Сладка болка,

тласка сърцето към молитва.

Жестока радост,

вечна, достижима...

Нежен ужас,

страст неутолима,

красива мъка, нелечима.

Грозна завист,

крайна, похотлива...

Търсено щастие,

аромат на алена коприна...

Палав лъч,

грешно изкупление

на млада самодива...

Диво желание,

полъх закачлив,

беден сиромах,

съдбовно алчен и красив...

Тежък крах,

цветен, милосърден...

Лежерна сласт,

миг превъзбуден.

Лекарство грешно,

свят неразумен...

Смях безкрайно тих,

от смелост пробуден.

Път, самотен стих,

окрилен и чуден...

Огледало, мрачно, зло,

суета земна и коварна...

Утро сочно и зелено,

копнеж по блаженство забранено...

Безсмислие - лентяйство и цъфтеж,

грях проклет,

но не можеш да се спреш...!

Ливада, покосена от стремеж

към вечно търсене на нов ЛЕТЕЖ!!!

 

 

© Елизабет Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??