провокирано от :
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=164617#comments
Ани, благодаря!
музика:
http://www.youtube.com/watch?v=fW630zFA93Y&feature=related
научих се...
да тръгвам нощем
залезна
по първата звезда
да диря брод
по капки
слели се в сълза
мечти да кърпя
цял живот...
научих се...
дъждовно
да пригласям
на сламените
вопли
на скалите
а после
да утихвам пясъчно
в солените
прегръдки
на вълните...
***
очите ми...
като криле раздират
не гласни излияния
не скрити тайни
поглъщам се
самодоволно през очите
от огледалото
ме гледат празни...
***
ръцете...
стълбовидно
дирят брод
по нотните миражи
на звездите
безкръвни са...
незрели
като плод
отдавна не поникнал
във душите...
***
косите...
вплетени са с времето
без дъх танцуват
бездуховно
по-бели и по-дъхави от люляци
поспират в мислите ми
безтегловно...
***
студено е...
вали безкраят
на талази
ограбва мислите
мълчи
сълзи
и лази...
безплътно вплита се
по босите пътеки
болезнено
повлича ме
поглъща ме
(во веки...)
***
научих се...
да гледам светлината
без страх да я целувам
непорочно...
Научих се да чувам тишината!
...
и да прощавам се научих
слепоочно...
18.04.09
Пловдив
© Бехрин Всички права запазени