28.02.2024 г., 22:39 ч.

Измислен свят 

  Поезия » Любовна, Философска
133 1 4

        Измислен свят

                На А. 

 

В измислен свят душата ми живее, 

Защото в истинския просто ден след ден линее. 

Умира бавно… в самота, 

А бих желал да я спася, понеже ми сал’ една. 

 

В измислен свят душата ми будува, 

Защото в истинския спи, но не сънува

Безлични дни и нощи преминават, 

Без никаква следа в нея да оставят. 

 

В измислен свят живея ден след ден, 

Защото в истинския паднал съм във плен.. 

На мъка и на болка изживяна, 

А трябва, трябва да преборя тая моя рана. 

 

В измислен свят ще продължавам да живея

И дордето дишам ще копнея

Да бъдеш моя и наяве и на сън

Душата си тогава ще освободя за този свят навън. 

 

28.02.2024

 

 

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за поздравите, Петя! Да, така е... Измисляме, за да оцелява е...
  • Измисляме си светове, паралелни на реалния,за да може да оцеляваме някак. Поздрави!
  • Благодаря, Младене! И за отделеното време да прочетеш стихотворението и за това, че си усетил меланхолията в него... Благодаря!
  • Стих наситен с фина носталгия. Без нея как се живее, когато имаш душа...?!
Предложения
: ??:??