13.04.2010 г., 21:21 ч.

Изпепеляване 

  Поезия
664 0 1


Пиеш ме с поглед, с думи ме галиш,
приседнал на прага на моя живот -
огън и страст в мен да запалиш,
тайният огън на грешния плод.

Мислиш за мене като за птица,
скърпила с блянове свойто гнездо
и е достатъчна малка искрица
да стане пепел. И кръст да е то.

Ако от пепел и грях изригне,
проклета обич ще бъде тя.
Иди си сега, преди да ни стигне,
преди да е пламнал гнева.

Иди си, приятелю, когато е тъмно
и слушам през сълзи, преди да заспя
гласа на сърцето, биещо стръмно...
...На твоя приятел сега съм жена.

© Емилия Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??