27.07.2010 г., 13:14 ч.

Изпих... 

  Поезия » Философска
1068 0 1

Изпих дела си и излюбих всичките мъже,

мнозина от които искам да забравя.

Макар да мислеха - морето е до колене -

те пак и в плиткото се давеха.

Не можех да спестя пари -

за дните черни. Все отлагах.

Камбаната звъни за път,

а мислите се преповтарят.

Товарът е един. И мой.

Вината винаги е същата.

Променлива луна  във пик,

подир деня в съня се връща.

И никой не е съвършен.

И Господ е свидетел - нямам срама -

да свършвам и да почвам оня стих.

И да боли отново като рана.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не знаеш колко добре те разбирам !!!
    ------------------------------------
    И Господ е свидетел - нямам срама -

    да свършвам и да почвам оня стих.

    И да боли отново като рана.
Предложения
: ??:??