3.11.2018 г., 20:22 ч.

Изповед на бригадира 

  Поезия
383 2 0

на Сашо

Кому са нужни всичките преструвки

в напрегнатите часове на всеки ден?

Дори кристалът може да се счупи

или пък гълъб да е разгневен.

 

От образи картината кривее,

а вътре ми тиктака мощен взрив.

Защо сред некадърници живея?

Надеждите отново са във срив.

 

Защо е нужно все да обяснявам,

когато съм един от всички тях?

За кратък отпуск вече се надявам,

но ще се върна пак където бях.

 

И пак с различни типове ще бачкам,

ще слушам непремислени лъжи.

Не, не издържам и съм много смачкан

и кой ли въобще ще издържи?

 

То лицемери, алчни, мафиоти,

безскруполни, дебили, тарикати.

Лентяи, мухльовци и идиоти.

Защо кадърни, Господи не прати?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??